Portalens Hållbara Arkitektur i Värtahamnen

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-05
Arkitektoniskt imponerande design av PortalenPortalen Hamnkvarteret Foto: Link Arkitektur

Portalen öppnar upp Värtahamnen

I hjärtat av Värtahamnen, en del av Norra Djurgårdsstaden, reser sig nu Portalen. Bonnier Fastigheter står bakom det ambitiösa kontorsbygget som planeras stå klart i juni 2026, representerande en investering på cirka 650 miljoner kronor.

Hållbarhet i fokus

Byggnaden är utformad med starka hållbarhetsmål i åtanke, inklusive BREEAM-SE Excellent certifiering och Miljöbyggnad Guld för innemiljö. Portalen kommer att innehålla gröna takterrasser och en grön innergård som bidrar till biologisk mångfald samt smarta lösningar för energianvändning och cykelparkering.

Flexibilitet och anpassning har varit centralt i utvecklingen av Portalen, med lättväggar som gör det möjligt för framtida hyresgäster att anpassa sina utrymmen effektivt, i nära samarbete med totalentreprenören Zengun.

Arkitektoniskt landmärke

Arkitekturen, designad av LINK Arkitektur, gör Portalen till ett landmärke med sina smala byggnadskroppar som möjliggör riklig tillgång till dagsljus. Det första intrycket av området kommer att domineras av detta moderna kontorshus som balanserar robusthet med elegans.

Hamnkvarteret, där Portalen blir en central del, förväntas bli ett levande område dag och natt, med en blandning av kommersiella och boendeutrymmen.

  1. Mer information om projektet och dess fortskridande kan hittas här.

Läs även: Arcona moderniserar Enebybergs skola

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner