Arcona moderniserar Enebybergs skola

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-05

Arcona förnyar Enebybergs skola i Danderyd

I ett stort projekt påbörjar Arcona omfattande moderniseringar och utbyggnader av den historiska Enebybergs skola för Danderyds kommun. Skolans huvudbyggnad från 1911 ska renoveras för att möta dagens krav på arbetsmiljö och tillgänglighet, medan 1970-talets annex rivs till förmån för en ny skolbyggnad. Projektet, som startades i mars 2024, förväntas vara klart i slutet av 2025 och har ett kontraktsvärde på cirka 80 MSEK.

Renovering med respekt för historien

Arcona och Danderyds kommun siktar på att behålla byggnadens historiska karaktär samtidigt som skolan får moderna och funktionella utrymmen anpassade för framtida pedagogiska behov. Detta stora projekt omfattar en total byggyta på 3000 kvadratmeter där en ny tillbyggnad kommer att uppföras.

”Vi ser fram emot att leverera en fin skola som uppfyller moderna standarder för en god arbetsmiljö och tillgänglighet, samtidigt som vi bevarar och respekterar den historiska karaktären av Enebybergs skola”, säger Kenneth Kennholt, platschef på Arcona.

Förväntningar och framtidsvisioner

Den kommande renoveringen inkluderar nya inomhus och utomhusanläggningar designade för att stödja de senaste pedagogiska metoderna och framtida arbetssätt. ”Det är spännande att se projektet gå från planering till verklighet. Vårt mål är att anpassa skolans faciliteter för att ge våra elever och lärare de bästa möjliga förutsättningarna”, uttrycker Johan Dath, projektledare fastighet på Danderyds kommun.

För mer information om projektet, besök pressmeddelandet.

Läs även: ”Ny cirkulationsplats vid Tomtebo strand i Umeå”

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner