Hållbar ombyggnad med återbruk på Fridhemsplan

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-05
Bild på återbruk i ombyggnadsprojektetKV Väktaren

Ombyggnad med återbruk i fokus på Fridhemsplan

I Stockholm står fastigheten Väktaren 35, belägen vid Fridhemsplan, inför en omfattande förvandling. Fastigheten, som ägs av Alecta Fastigheter, ska utvecklas till att inrymma hotell, restaurang, kontor och handel på totalt 21 000 kvm. Byggföretaget MVB har fått uppdraget att leda förvandlingen med en stark inriktning mot återbruk och bevarande.

Fokus på hållbarhet och återanvändning

Projektet lägger stor vikt vid att återanvända material och bevara byggnadens karaktär, vilket bidrar till en minskad miljöpåverkan. Bland annat kommer delar av den befintliga interiören att återbrukas i nya utformningar. Material som inte kan återanvändas inom projektet kommer att doneras, vilket hittills har resulterat i en minskad miljöpåverkan på cirka 23 500 kg CO2-utsläpp.

Spännande framtid för Väktaren 35

Väktaren 35, som ursprungligen byggdes 1964, ska genom renovering och påbyggnad anpassas för att välkomna besökare och verksamheter dygnet runt. Bland annat planeras en takrestaurang med panoramautsikt. Ruby Hotels bekräftar att de kommer att etablera sitt första skandinaviska hotell i fastigheten.

Projektet beräknas vara klart under 2026 och förväntas bidra till ökad livlighet i området kring Fridhemsplan. Ambitionen är att fastigheten ska erhålla miljöcertifikatet BREEAM Bespoke Outstanding, vilket ställer mycket höga krav på miljö, kvalitet och arbetsmiljö.

För mer information, läs pressmeddelande.

Läs även: Arcona moderniserar Enebybergs skola

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner