Ny entreprenör sökes för Karlgårdsbron

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-16
En bild av en entreprenör på Karlgårdsbron.Karlgårdsbron

Ny entreprenör sökes för Karlgårdsbron

Den 15 april meddelade Skellefteå kommun att en ny upphandlingsprocess inleds för att hitta en entreprenör till färdigställandet av Karlgårdsbron. Beslutet kom efter att samhällsbyggnadsnämnden godkänt en ny upphandling, följt av att den tidigare entreprenören, Kauno Tiltai Sverige AB, avbröt sitt avtal utan giltig anledning.

Vikten av ett snabbt färdigställande

Sara Keisu-Lundh (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, betonar vikten av att projektet slutförs för att förbättra trafikflödet i centrala Skellefteå och minska koldioxidutsläppen. Den nya entreprenaden planeras inkludera två faser: en planerings- och kalkylfas samt en produktionsfas, där målet är att ha en ny entreprenör utsedd innan sommaren.

För mer information, hänvisar kommunen till det officiella pressmeddelandet.

Läs även: Avbrutet kontrakt för Karlgårdsbron i Skellefteå

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner