Ny ICA Kvantum förstärker handelsplatsen i Vårgårda

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-18
Bild av nya ICA Kvantum i VårgårdaVisualisering Vårgårda

TB-Gruppen bygger ny ICA Kvantum i Vårgårda

I Vårgårda planeras en omfattande utveckling av det kommersiella utbudet med byggandet av en ny ICA Kvantum butik samt ett Apotek Hjärtat. Projektet är ett resultat av samarbete mellan TB-Gruppen och ICA Sverige AB, med syfte att stärka Vårgårdas position som handelsplats och mötespunkt för regionen.

Strategisk platsval och framtidsvisioner

Den nya butiken ska placeras vid Wallentinsvägen, en nodpunkt mellan centrala Vårgårda och E20, vilket förutspås öka tillgängligheten och bekvämligheten för både stadens invånare och genomresande. Björn Jansson, handlare för det nuvarande ICA Matmagasinet i Vårgårda, framhåller det nya läget som en möjlighet att fortsätta erbjuda hög kvalitet och service i moderna och tillgängliga lokaler.

Projektet är inte bara en satsning på en ny butik utan ses som en kritisk del i den bredare stadsutvecklingen av området vid Wallentinsvägen. TB-Gruppens ambition är att skapa ett område som återspeglar moderna hållbarhetsprinciper och som främjar ett levande lokalsamhälle. Den nya byggnaden planeras att certifieras med Miljöbyggnad Silver, vilket belyser fokus på miljö och hållbarhet.

Planer och förväntningar

Öppningen av den nya ICA Kvantum butiken är planerad till våren 2025, vilket ger Vårgårda och omgivningen mycket att se fram emot. Projektet förväntas inte bara förbättra utbudet och servicen för invånarna utan även bidra till stadens tillväxt och attraktionskraft.

För mer information om utvecklingen och TB-Gruppens arbete, besök pressmeddelandet.

Läs även: Hållbart byggprojekt i Landvetter

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner