Nya lägenheter i Skellefteå: Bostadsprojekt i Sörböle

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-18
Bild av Skellefteå bostadsprojektVy över Sara Kulturhus i Skellefteå. Foto: Sven Burman / Unsplash

Annons

vida XL

 

56 nya lägenheter byggs i Skellefteå

Skellefteå kommun meddelade idag att bygg- och miljönämnden har gett grönt ljus för ett nytt bostadsprojekt på Sörböle. Projektet innebär att 56 nya lägenheter kommer att uppföras där Brogatan möter Skråmträskvägen. Området, som tidigare varit en villatomt, kommer nu att ge plats åt ett bostadshus med lägenheter som varierar mellan ett till fyra rum.

Nytt läge för fler centrala bostäder

Lilian Nilsson (V), 1:e vice ordförande i bygg- och miljönämnden, uttrycker att detta bygglov är ett viktigt steg för att möta efterfrågan på fler bostäder i Skellefteås centrala delar. Det planerade huset kommer inte bara att innefatta lägenheter utan även ett underjordiskt garage och en gemensam takterrass med orangeri, vilket väntas bidra till områdets attraktivitet.

Byggstart är planerad till sommaren och inflyttning beräknas kunna ske år 2026. Detta projekt är en del av Skellefteås satsning på att skapa livskvalitet för sina invånare genom att tillhandahålla fler bostadsalternativ i kommunen.


Läs även: Norrköping: Inre hamnen växer med nytt bostadsprojekt

Annons

hemstädning
WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner