Hållbart belysning i Malmö

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-23
Bilden visar det hållbara samarbetet i Malmö.Krisztian Tabori / Unsplash 

 

Hållbart Belysning Bidrar Till Klimatmål I Malmö

Malmö stad tar ytterligare ett steg mot ett hållbarare samhälle genom ett nytt samarbete med Rexel Sverige AB. Staden, som är medlem i European Green Capital Network, siktar på att bli en av Europas mest innovativa städer i kampen mot klimatförändringar.

Ny Teknik För Hållbar Belysning

Projektet innefattar en ny installationslösning av belysning på den 12 km långa inre Ringvägen i Malmö. Lösningen, som inkluderar inställbara LED-dioder, är utvecklad för att förbättra både säkerheten och effektiviteten samtidigt som den är miljövänlig. Belysningsanordningen anpassar färgtemperaturen beroende på trafikintensiteten, en funktion som både ökar säkerheten och minskar energiförbrukningen.

– ”Vi styr ljuset efter trafiken med starkare ljus när det är hög trafik och sänker ljusnivån och färgtemperaturen på natten för att tydligt signalera till trafikanterna att ’nu är det natt’,” säger Johnny Clausen i ett pressmeddelande, sektionschef Teknik och Konstruktioner på Malmö stad.

Framtidens Lösningar Redan Idag

Med denna lösning, som även inkluderar en teknik för att minimera ljusföroreningar, tar Malmö stad ett viktigt steg mot en hållbar framtid. Rexel har redan levererat liknande lösningar till andra områden och ser potential i att expandera denna teknik till fler städer.

– ”Det är viktigt att man provar sig fram och testar lösningar. Tekniken går stadigt framåt,” kommenterar Hans Hansson på Rexel.


Läs även: Partnerskap för elbilsladdning i Stena Fastigheters fastigheter

Annons

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner