Byggstarten av Park Central i Centralstaden Göteborg

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-29
Park Central i CentralstadenByggstart Park Central Foto: Krook & Tjäder

Annons

Beijer

Park Central i Göteborgs Centralstaden Firade Byggstart

Under en solig ceremoni firades igår byggstarten av Park Central, ett projekt utvecklat i den nya stadsdelen Centralstaden i Göteborg. Projektet, ritat av Arkitekterna Krook & Tjäder, markerar en viktig milstolpe i områdets utveckling.

Utmaningen med Stadsanpassning

Annette Forsgren, arkitekt hos Krook & Tjäder, förklarar den unika utmaningen i att skapa en byggnad som både integrerar sig med Göteborgs innerstad och introducerar en ny stadsdel. Fokus har lagts på att skapa en stadsmässig karaktär genom detaljbearbetning och volymens variation.

”Gläntan” och Takparken

Projektets design inkluderar en hög uppglasad entré vid stationshallen, känd som ”Gläntan”, och kontorsentréer som är både välkomnande och tydligt markerade. En särskild höjdpunkt är takparken, designad som en urban oas, som bidrar till biologisk mångfald och inkluderar klimatsmarta lösningar som solceller.

Hållbarhet i Fokus

Med en strävan efter Breeam Outstanding-certifiering belyser Britta Rylander Berglund, även hon arkitekt vid Krook & Tjäder, hållbarhetsaspekterna i projektet. Användningen av robusta, naturliga och återvunna material liksom designen för flexibilitet och dagljusinsläpp, understryker projektets miljövänliga ambition.

Även om projektet Park Central nu har påbörjats, är det med spänning alla inblandade ser fram emot dess fullbordande och hur det kommer att berika stadsbilden i Göteborgs nya stadsdel, Centralstaden.

Läs även: Den nya stadsdelen The Parkside i Göteborg

Annons

#proffsmagasinet"
WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner