Lilla Badhustorg: Vinnande idé för Solbackaområdet

avsvenskbyggmarknad.se

2024-05-02
Bild på Lilla Badhustorg, vinnande idé för SolbackaområdetIllustrationsbild: Lilla Badhustorg - det vinnande förslaget av Brunnberg & Forshed

Annons

 

Lilla Badhustorg vinner idétävling för Solbackaområdet

I Kumla kommun har en idétävling genomförts under 2023 för att frambringa inspirerande idéer till utvecklingen av Solbackaområdet. Det vinnande bidraget, Lilla Badhustorg av Brunnberg & Forshed, ska nu bli grund för framtida detaljplan. Detta meddelar Kumla kommun i ett pressmeddelande

Innovativ vision för ett levande område

Idétävlingen, öppen för svenska arkitekter, syftade till att presentera ett hållbart och levande koncept för delar av Kumlas stadskärna, inklusive bostäder, hotell och verksamheter. Juryn, bestående av tjänstepersoner från kommunen med bred expertis, valde Lilla Badhustorg för dess innovativa och nytänkande förhållning som kompletterar Kumlas stadsbild.

Förslaget innebär en bevarande av det historiska varmbadhuset från 1924, och integrerar detta som en central del i det nya området. Trädallén och befintliga tallar kommer också att bevaras, vilket bidrar till en sammanhängande och grönskande stadsmiljö.

Nästa steg i planeringsprocessen

Det vinnande förslaget markerar början på en ny detaljplanering och en vision för ett attraktivt och levande Solbackaområde. Enligt Kumla kommuns ordföranden i samhällsbyggnadsnämnden, Karin Johnson, och kommunstyrelsens ordförande, Andreas Brorsson, ska förslaget Lilla Badhustorg nu utgöra basen för det fortsatta planeringsarbetet. Inget datum är ännu satt för när detaljplanen kommer att vara fastställd.

Kumla kommun ser stora möjligheter med utvecklingen av Solbackaområdet och Lilla Badhustorg, som potentiellt kan bli ett nytt kärnområde för invånarna i Kumla, berikat med modern bostadsbebyggelse och viktiga samhällsfunktioner.


Läs även: Nytt bostadsprojekt i Aspudden: 190 lägenheter planeras av OBOS och Resona

Annons

hemstädning
WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner