Feskekôrka Renovering: Tradition möter modernitet

avsvenskbyggmarknad.se

2024-05-07
Feskekôrka renovering - bildFeskekôrkas interiör 10 dagar före invigningen

Annons

mekonomen

 

Feskekôrka öppnar igen efter renovering

Göteborgs välkända landmärke, Feskekôrka, slår återigen upp sina portar den 16 maj, efter en omfattande renovering. Byggnaden, som stått som en ikon för staden sedan 1874, har genomgått förbättringar för att säkra dess framtid. Fastighetsägaren Higab har lett projektet där fokus har legat på att återställa och varsamt utveckla byggnaden.

Nytt och gammalt i skön förening

Besökare kan se fram emot en upplevelse som blandar tradition med modernitet. Den nyrenoverade Feskekôrka kommer att erbjuda allt från fisk- och skaldjursdiskar till restaurangytor med varierande utbud. En nyhet är också en ytterligare entré mot Rosenlundskanalen, som inkluderar en trappa ut till en uteservering placerad på en flotte i kanalen.

Detaljer kring renoveringen

Renoveringsarbetet har bland annat bestått av att ta bort äldre konstruktioner som blockerat dagsljus och skymt byggnadens arkitektoniska kvaliteter. Genom att frilägga det vackra stolpverket och återställa fönstren har ljuset åter kunnat flöda in i byggnaden. Dessutom har modern teknik för livsmedelshantering införts för att möta dagens krav.

En historisk byggnad med blick framåt

Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1874, då arkitekten Victor von Gegerfelt ritade Feskekôrka, har byggnaden alltid varit ett nav för fisk- och skaldjurshandel i Göteborg. Efter renoveringen står det klart att Feskekôrka fortsatt kommer vara en central del av Göteborgs matkultur, nu anpassad för framtiden.

För mer information om renoveringen och den kommande invigningen, besök pressmeddelandet från Higab.


Läs även: Trästomme för hållbart boende i Kvarteret Omställningen

Annons

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner