Investeringar i Arctic Center of Energy

avsvenskbyggmarknad.se

2024-05-17
Bild av Arctic Center of EnergyKulturhus i Skellefteå. Foto: Sven Burman on Unsplash

Skellefteå investerar i Arctic Center of Energy

Skellefteå kommun meddelade i ett pressmeddelande den 16 maj 2024 att budgeten för byggandet av Arctic Center of Energy (ACE) utökas med 75 miljoner kronor. Den totala projektkostnaden justeras därmed upp till 435 miljoner kronor. Ökningen motiveras med prisuppgångar inom byggbranschen och en utökad yta av byggnaden.

Ökade kostnader och större yta

Utöver generella prisökningar på byggmaterial står kostnadsökningen för ACE också i samband med att byggnadens totalyta utökats för att ge plats för fläktrum på taket. Flytten av fläktrummet till taket möjliggör både mer uthyrningsbar yta och bättre tekniska installationer.

Satsning för framtiden

Arctic Center of Energy, som blir en del av Campus Skellefteå, är tänkt att fungera som en plattform för forskning, utbildning och samverkan inom energisektorn och är ett samarbete mellan bland annat Luleå tekniska universitet, Northvolt, Skellefteå Kraft och Skellefteå kommun.

För mer information om projektet, besök pressmeddelandet.

Läs även: Förbättrad Integration Genom Samverkan

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner