Premiär för Rimnersbadet – Uddevallas nya simanläggning

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-15
Bild av Rimnersbadet swimming pool50-metersbassängen med läktaren Bild: Uddevalla Kommun50-metersbassängen med läktaren Bild: Uddevalla Kommun

Rimnersbadet i Uddevalla snart redo för öppning

Den efterlängtade simanläggningen Rimnersbadet i Uddevalla är snart färdigställd. Med fyllda bassänger pågår nu de sista testningarna och justeringarna. Rimnersbadet, som följer SM-standard, förväntas öppna för allmänheten i mitten av juni, enligt ett pressmeddelande från Uddevalla Kommun.

En anläggning med många möjligheter

Projektledare Anders Emilsson delar med sig av entusiasmen kring anläggningens mångsidighet och tekniska innovationer. Rimnersbadet innehåller bland annat en 50-meters multibassäng, en undervisningsbassäng med höj- och sänkbart golv, samt en barnbassäng. Dessa faciliteter möjliggör en bred variation av vattenaktiviteter för alla åldersgrupper.

Invigning i juni

Efter att slutbesiktningen skett i början av april och personalen har fått den utbildning som krävs, står Rimnersbadet redo att välkomna besökare. Hela omklädningsrum, en cafédel och en galleria är bara några av anläggningens bekvämligheter. 1100 platser för åskådare gör även anläggningen till en perfekt arena för stora simtävlingar.

Mer detaljerad information om Rimnersbadet och dess faciliteter finns tillgänglig på Uddevalla kommuns webbplats.

För den fullständiga pressreleasen, besök Mynewsdesk.

Läs även: Nya temalekplatser berikar Helsingborg

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner