Åhléns Säkrar Framtiden på Fridhemsplan

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-18
Bild av Åhléns varuhusVisionsbild för Väktaren 35 vid Fridhemsplan. Kaminsky Arkitektur/Bobak Studio.

Åhléns Stannar Kvar på Fridhemsplan

Den välkända varuhuskedjan Åhléns har säkrat framtiden för sitt varuhus vid Fridhemsplan i Stockholm. Ett nytt avtal mellan Åhléns och fastighetsägaren Alecta Fastigheter AB garanterar Åhléns återkomst till de renoverade lokalerna efter en omfattande ombyggnation av fastigheten Väktaren 35.

Under ombyggnadsperioden flyttar Åhléns tillfälligt till mindre lokaler på Sankt Eriksgatan. ”Jag är mycket glad över att framtiden nu är säkrad för vårt Åhlénsvaruhus på Fridhemsplan och ser fram emot att efter renoveringen få välkomna och inspirera våra kunder i ett modernt varuhus,” uttalar Ayad Al-Saffar, vd för Åhléns.

Utöver Åhléns kommer den förnyade fastigheten att inkludera hotel, restauranger och caféer, vilket möter efterfrågan från lokala invånare och besökare. ”Det känns mycket bra att Åhléns väljer att stanna kvar under utvecklingstiden för att sedan komma tillbaka till de nya lokalerna när de står klara,” säger Markus Hultquist från Alecta Fastigheter.

Det nya hyresavtalet, som sträcker sig till april 2026, avser 2553 kvadratmeter går i linje med Alecta Fastigheters utvecklingsplaner för området.

Om Alecta Fastigheter AB

Alecta Fastigheter AB är ett av Sveriges största fastighetsbolag med en portfölj värderad till över 52 miljarder kronor. Bolaget fokuserar på att skapa framtidsvärd genom att lyfta människor, verksamheter och städer, och levererar i sin tur god avkastning till Alectas pensionssparare.

Läs mer i det officiella pressmeddelandet från Alecta Fastigheter AB.


Läs även: Hållbarhet i Fokus: Earth Week 2024 i Växjö

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner