Hållbarhetsinnovationen Space vinner Årets Bygge 2024

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-19
Sustainability-focused innovative building concept.Space interiör

Space korat till Årets Bygge 2024

Det innovativa kontorshuset Space i Science Village, Lund, har blivit utsett till Årets Bygge 2024 i kategorin Hotell och Kontor av branschtidningen Byggindustrin och Construction Summit.

Höga hållbarhetsambitioner

Projektet har hyllats för sina höga hållbarhetsambitioner och den djärva användningen av material med minskad miljöpåverkan. Byggnadens hybridstomme har en återvinningsgrad på över 65 procent, vilket bidrar till minskad energianvändning och en långsiktig hållbarhet.

Första byggnaden med labb att certifieras NollCO2

Space skilde sig ut genom att vara det första huset att färdigställas i forskningsbyn Science Village och blev senare även den första byggnaden med laboratorium att certifieras med NollCO2, vilket innebär nettonoll klimatpåverkan.

Oatly etablerar forskningscenter

I Space har hyresgästen Oatly etablerat sitt nya forsknings- och innovationscenter, vilket bidrar till att stärka Lunds position som en ledande kunskaps- och forskningshub.

Projektet har praktiserat devisen ”rätt material på rätt plats” och samarbetet mellan entreprenören Veidekke och byggherren Wihlborgs har varit avgörande för framgången.

Besök Wihlborgs pressrum för att läsa hela pressmeddelandet och få mer information om projektet Space.


Läs även: ”Stärka energisystemet genom fastighetssektorn”

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner