Ny logistikanläggning i Landskrona med Dachser – Miljöcertifierad och hållbar

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-21
Bild av den nya logistikanläggningen i LandskronaSpadtag Foto: MVB

Ny logistikanläggning startar i Landskrona

Familjeägda byggföretaget MVB har, i samarbete med fastighetsbolaget Wihlborgs, påbörjat bygget av en ny logistikanläggning i Landskrona. Den 9 600 kvadratmeter stora anläggningen är tänkt att inhysa logistikföretaget Dachser och planeras att stå klar under hösten 2024. Projektet, som beskrivs ha både strategiskt läge och höga hållbarhetskrav, kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Guld och utrustas med solceller på taket.

Expanderar i Landskrona

Anläggningen, benämnd Bilrutan 5, ligger i ett område där Wihlborgs redan är en aktiv deltagare när det kommer till stadsutveckling. Utöver att erbjuda en modern arbetsplats för Dachsers anställda, vilka är planerade att växa från de nuvarande 40 till upp till cirka 100, illustrerar projektet även MVB:s och Wihlborgs fortsatta samarbete inom byggnation och utveckling av hållbara fastigheter.

Invigningen av byggprojektet markerades av ett gemensamt spadtag av representanter från MVB, Wihlborgs, Landskrona stad samt Dachser.

För mer information om projektet och dess inverkan på Landskrona, besök pressmeddelandet här.


Läs även: Hyreshöjning i Halland 2024 – Beslut och process

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner