Nytt bostadsområde planeras i Sörböle

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-22

”`html

Nytt bostadsområde planeras i Sörböle

Skellefteå kommun har tagit ytterligare ett steg mot att förverkliga ett nytt bostadsområde i Sörböle. En ny detaljplan har antagits som möjliggör byggandet av upp till 300 nya lägenheter fördelade på nio flerbostadshus.

Området, som tidigare varit industriområde, är beläget mellan Brogatan och Karlgårdsleden. Tanken är att de nya byggnaderna ska variera mellan fyra och åtta våningar i höjd. Projektet drivs av företaget OH Väg AB.

Bygg- och miljönämndens ordförande, Annamaria Hedlund (S), uttrycker entusiasm över projektet. ”Det är roligt att Sörböle fortsätter att växa som stadsdel med tanke på närheten till förskola/skola, fritidsaktiviteter och infrastruktur,” säger hon.

Detaljplanen antogs under bygg- och miljönämndens sammanträde. Närområdet erbjuder redan populära Rösberget med belysta skidspår och utsiktsplatser, vilket ger det nya bostadsområdet ett attraktivt läge.

För mer information om projektet, besök den officiella pressmeddelandet.

”`
Läs även: Hyreshöjning i Halland 2024 – Beslut och process

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner