Peab bygger vårdboende i Åmåls kommun

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-25
Peab construction site in ÅmålIllustration: Klara arkitekter

Peab bygger nytt vårdboende i Åmål för 220 miljoner

Peab har tilldelats uppdraget att bygga nya lägenheter för särskilt vårdbehov i Åmål. Projektet omfattar 50 lägenheter och beräknas vara inflyttningsklart under första kvartalet 2026. Kontraktsvärdet uppgår till 220 miljoner svenska kronor.

Satsningen inkluderar även uppförandet av ett produktionskök. Stora delar av det nya boendets stomme kommer att byggas i korslimmat trä (KL-trä), vilket ligger i linje med Åmåls kommuns ambition att minska byggnadsverkets klimatpåverkan genom att göra medvetna materialval.

Betydande steg för Åmåls äldrevård

Björn Wennerström, samhällsbyggnadschef och projektledare vid Åmåls kommun, uttrycker stolthet över projektets start. ”Behovet av sådana här boenden är stort i kommunen, och det känns väldigt bra att äntligen komma igång,” säger Wennerström.

Boendet är utformat för att vara väl anpassat för de boendes behov, med bland annat enplanslösningar och privata gårdar för varje avdelning.

Peab ser fram emot uppdraget

Peab uttrycker entusiasm över det nya projektet. ”Det känns väldigt bra att vi fått uppdraget att bygga det här boendet i Åmål. Projektet har stort klimatfokus och vi på Peab har hållbara lösningar som passar perfekt i projektet,” säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

Planerad byggstart är i mars och projektet förväntas stärka den lokala infrastrukturen avseende vård och omsorg, samtidigt som det bidrar positivt till miljön genom hållbara byggmetoder.

Läs mer i det officiella pressmeddelandet från Peab.


Läs även: Peab bygger nytt vårdboende i Åmål för 220 miljoner

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner