Underhållsarbeten på statliga vägar i Söderköping

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-26
Snow-covered road maintained by Svevia.Svevia utför snöröjning

Svevia fortsätter vägunderhållet i Söderköping

Under de kommande fyra åren kommer Svevia att fortsätta med underhållsarbetena på de statliga vägarna inom driftområde Söderköping. Det meddelades den 26 mars 2024 i ett pressmeddelande från företaget. Uppdraget, värt cirka 40 miljoner kronor per år, omfattar totalt 1 064 kilometer väg och inkluderar både större trafikerade vägar såsom E22 och mindre landsbygdsvägar.

Om uppgiften

Uppdraget innebär att Svevia ska säkerställa att vägarna är säkra och framkomliga året runt, vilket inkluderar snöröjning och halkbekämpning under vintermånaderna, samt olika typer av trafiksäkerhetsåtgärder och underhållsarbeten under resten av året. Även skötsel av alléträd och underhåll av 173 kilometer grusväg ingår i kontraktet.

Michael Karlsson från Svevia betonar vikten av ständig beredskap och anpassning efter väderförhållanden för att hantera regionens unika klimat. Som fokus ligger på att människor, varor och tjänster ska kunna förflytta sig problemfritt.

Kontraktet startar den första september och löper över en fyraårsperiod, med möjlighet till förlängning med ytterligare två år.

Läs hela pressmeddelandet här.

Läs även: NCC säkrar avtal för beläggningsarbeten i Stockholm

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner