Arcona bygger om förskola till grundskola i Botkyrka

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-27
Eleonoraskolan ArkitmaEleonoraskolan Visionsbild: Arkitma

Arcona bygger om för Botkyrka kommun

Arcona har av Botkyrka kommun tilldelats ett nytt uppdrag att bygga om lokaler från den tidigare förskolan Prästkragen till en anpassad grundskola. Ombyggnationen kommer att anpassa lokaler för 60 elever och beräknas vara klart i april 2025. Projektet är en fortsättning på Arconas engagemang i uppförandet av den nya Eleonoraskolan i Hallunda, som är en större skola med plats för totalt 915 elever.

Effektivt samarbete och erfarenhet

Arconas uppdrag för Botkyrka kommun fortsätter att växa och det nya projektet vittnar om förtroendet mellan de två parterna. ”Arcona är mycket glada över att få bygga vidare på det goda samarbetet med Botkyrka kommun inom ytterligare ett spännande projekt”, säger Johan Månsson, affärschef på Arcona. Från kommunens sida uttalade Harzin Latif, byggprojektledare på Botkyrka kommun, att de ser fram emot samarbetet och målet att leverera en modern och välplanerad skola.

Den totala kontraktssumman för den nya etappen uppgår till 31 652 400 SEK, och projektet påbörjas i mars 2024. Den tidigare förskolan Prästkragen, som nu ska transformerad till skoländamål, är belägen intill det pågående projektet Eleonoraskolan.

För mer information om projektet, besök den officiella pressmeddelandet.


Läs även: Renovering av Christinaskolan närmar sig slutfasen

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner