Logicor förvärvar mark för logistikprojekt

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-27
Logo for Logicor - A major player in logistics industry.Pressbild 2024-03-26

Kilenkrysset säljer mark för logistikprojekt

I en affär som belyser den växande efterfrågan på logistikanläggningar i strategiska lägen, har Kilenkrysset AB genomfört en imponerande försäljning av ca 200 000 kvm detaljplanerad mark. Markområdena som sålts till europeiska logistikfastighetsaktören Logicor ligger inom Nykvarn- och Staffanstorps kommuner. Denna transaktion markerar ett steg framåt för Logicor i att stärka sin närvaro i Norden.

Detaljer om transaktionen

Fastigheterna som innefattas i affären är Krummeltorp 1:2 i Nykvarns kommun och Kronoslätt 1:7 i Staffanstorps kommun, sammanlagt planerade för nästan 110 000 kvm logistikbyggnation. Fastigheten i Nykvarn har en yta på 107 000 kvm med möjligheter för utveckling upp till 66 000 kvm uthyrbar yta. Marken ligger i ett logistiknav väster om Södertälje, nära viktiga transportleder. I Staffanstorp, Malmö, omfattar fastigheten 88 000 kvm, med planer på cirka 45 000 kvm uthyrbar yta.

Framåtblickande planer

Starten för byggnationen är planerad till början av 2025, med målet att certifiera byggnaderna enligt miljöcertifieringen BREEAM Excellent. Logicor, som är köparen i denna affär, har uttryckt sin entusiasm över förvärvet och ser fram emot att utveckla områdena i nära samarbete med framtida kunder.

Roschier Advokatbyrå och Advokatfirman Glimstedt har agerat juridiska rådgivare till Logicor respektive Kilenkrysset genom hela transaktionsprocessen.

För mer information om denna transaktion, besök Mynewsdesk.


Läs även: Skanska uppgraderar marinbas i Karlskrona för 300 miljoner SEK

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner