Byggkollo för barn i Linköping

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-03
Byggkollo barnFoto: Byggföretagen

 

Byggkollo för barn öppnar i Linköping

Nu har ansökningsperioden börjat för sommarens upplaga av byggkollo i Linköping, ett evenemang där barn får chansen att uppleva byggbranschen på nära håll. Under kollots gång får deltagarna prova på allt från att snickra och måla till att köra grävmaskin och bygga en egen lådbil.

”Många barn finner stor glädje i att få bygga lådbil, köra grävmaskin och hjullastare”, säger Tobias Elf Svensson från Byggföretagen i Östergötland, som ser fram emot ett stort intresse även detta år.

Kollot, som nu arrangeras för tredje året, är ett samarbete mellan Byggföretagen i Östergötland och Anders Ljungstedts gymnasium. Det erbjuder 60 platser fördelat på två veckor och innehåller en bred palett av byggaktiviteter, avslutande med ett lådbilsrace.

Ny sponsor och långsiktiga mål

Detta år får byggkollot stöd från Beijer Byggmaterial som sponsor. ”Vi arbetar långsiktigt för att attrahera fler till byggbranschen och se till att viktig kompetens säkras för framtiden”, förklarar Håkan Wettermark, filialchef på Beijer Byggmaterial i Linköping.

Förutom att erbjuda en praktisk inblick i byggbranschen, ämnar evenemanget inspirera till ett framtida intresse för hantverksyrken.

Fakta:
När: Vecka 25 (17-20 juni) och vecka 26 (24-28 juni)
Tid: 10.00-15.00 vardagar
Plats: Anders Ljungstedts gymnasium, Linköping
Ansökningstid: Fram till 5 maj 2024

Läs mer om byggkollot och hur man ansöker här.


Läs även: Hållbart bostadsprojekt i Askim: Trägården’s miljöcertifierade hyresrätter

Annons

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner