SKB: Framåt mot hållbar bostadsutveckling

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-03
SKB LysosomenSKB Lysosomen, Bild SKB/Henrik Betnér

SKB fortsätter expandera trots bostadsmarknadens utmaningar

Trots en avvaktande bostadsmarknad fortsätter Stockholms Kooperativa Bostadsförening, SKB, att bygga nya bostäder enligt plan. Under 2023 färdigställdes 128 kooperativa hyresrätter och spadtag togs för ytterligare 229 lägenheter. Medlemmarnas antal växte till 93 155 vid årets slut.

SKB rapporterar en stark finansiell ställning för året 2023 med en omsättning på 907 miljoner kronor och ett överskott på 105 miljoner. Föreningens fastighetsvärde uppskattas till 26,1 miljarder kronor.

Stark ekonomi möjliggör fortsatt byggande

Ingrid Gyllfors, vd för SKB, berättar att föreningens stabila ekonomi och starka kreditbetyg har gjort det möjligt att fortsätta byggande trots en marknad med stigande kostnader. Hon betonar betydelsen av att kunna fortsätta bygga för att möta medlemmarnas behov.

Under året 2023 har byggnationer och planeringar fortsatt, med nya bostadsprojekt i bland annat Hagastaden, Torshamn och på Södermalm. SKB har som mål att starta bygget av cirka 1 250 lägenheter fram till år 2031.

Hållbarhet och trygghet i fokus

SKBs hållbarhetsarbete fokuserar på att göra det lättare för medlemmarna att göra mer miljövänliga val genom projektet ”Grönt boende”. Deras byggnationer strävar efter miljövänlighet, vilket bekräftas av låg energianvändning i deras nybygge i Uppsala.

För att skapa en tryggare miljö för hyresgästerna genomför SKB trygghetsbesiktningar och trygghetscertifieringar av sina fastigheter. Under året trygghetscertifierades tolv kvarter.

För mer information, besök SKBs pressrum

Läs även: Hållbarhetsfokus i Nybyggnadsprojekt Hämplingen

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner