Nya etableringar i Slakthuset Göteborg

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-03
Bild av det livliga Slakthuset-scenenSlakthuset

Nya etableringar i Slakthuset

I det historiska slakthusområdet i Gamlestan, Göteborg, sker nu nya tillägg till det redan blomstrande området. Kvartetten Mugwort’s BBQ Schack, Tvåla & Tvaga samt Stadskupan väljer nu att utöka sin verksamhet och öppna i det framväxande Slakthuset. Denna utveckling markerar än en del i områdets transformation till en ny och kreativ mötesplats.

En mötesplats för mat, hantverk och kultur

Förutom att erbjuda göteborgarna en bred variation av mat och hantverk, strävar de nya etableringarna efter att bidra till en levande kultur på området. ”Tillsammans med våra grannar i området vill vi skapa ett härligt häng och mer flöden till Slakthuset”, säger Johan och Sanna Kullberg som driver Mugwort’s BBQ Schack. Dessutom planlägger man för arrangemang som finalen i SM i burgare på den nya bakgården.

Storsatsning på lokaler

Förutom att ge en ny hemvist åt Mugwort’s BBQ Schack, gör omlokaliseringen det möjligt för Tvåla & Tvaga att utöka sin verksamhet från tillverkning och showroom till att inkludera butik på plats. Stadskupan, som redan varit verksamma i Slakthuset, får nu en större och mer permanent lokal för sin verksamhet med biologisk mångfald och biodling.

En del av en större vision

Områdets omvandling är en del i Higabs långsiktiga arbete med att utveckla Slakthuset tillsammans med dess aktörer. ”Det känns helt rätt att vi har fått in Mugwort, Tvåla & Tvaga och Stadskupan som hyresgäster”, förklarar Annika Janson, affärsutvecklare på Higab.

Länk till pressmeddelandet finns här.

Läs även: Hållbarhetsfokus i Nybyggnadsprojekt Hämplingen

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner