Ukrainskt integrationsprojekt med Galaxen Bygg

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-10
Ukrainskt integrationsprojektUkrainskt integrationsprojekt Bild Galaxen Bygg

Succé för ukrainskt integrationsprojekt i byggbranschen

Under perioden oktober till mars har Galaxen Bygg framgångsrikt genomfört det EU-finansierade projektet ”En schysst väg in i byggsverige”, med målet att skapa trygga anställningar för ukrainska flyktingar med byggkompetens i den svenska byggsektorn. Projektet slutrapporterar nu att totalt 64 flyktingar fått anställning genom initiativet.

Effektivt stöd till både arbetssökande och arbetsgivare

Projektet har erbjudit en helhetslösning för arbetsgivare genom att hjälpa till med rekrytering, administration, och översättningar, samt tillhandahållit information om ekonomiska stöd och regelverk. Denna framgångssaga har varit möjlig genom samarbeten inom byggbranschen och stöd från Galaxen Byggs samarbetspartner.

Maria Nordin, projektsledare och verksamhetsutvecklare på Galaxen Bygg, uttrycker en stor tillfredsställelse över projektets resultat och betonar den glädje det innebär att kunna meddela människor om arbetsmöjligheter.

En modell för framtida initiativ

Efter projektets avslut ser ledningen framåt mot att utvärdera och dra lärdomar från genomförandet, med avsikten att kunna tillämpa metoder och strategier på andra liknande initiativ, både för ukrainare och ytterligare grupper som kan behöva stöd in i arbetslivet i Sverige.

Med projektets slut noterar Mats Pernhem, vd på Galaxen Bygg, och Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Byggföretagen, vikten av arbetsintegration för individens välmående samt samhällets utveckling, och de ser potentialen i att applikera projektets arbetsmodell på flera behövande grupper framöver.

Läs även: Rival främjar återbruk av byggmaterial

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner