Olof Philipson tar över som VD för Gatun Arkitekter

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-24
Olof Philipson, ny VD för Gatun Arkitekter.Olof Philipson, tillträdande vd för Gatun Arkitekter. Fotograf: Bengt Alm

Annons

skånska byggvaror

 

Olof Philipson utsedd till ny VD för Gatun Arkitekter

Gatun Arkitekter, ett välkänt arkitektkontor baserat på Södermalm i Stockholm, har nyligen meddelat en betydande förändring i sin ledning. Olof Philipson har utsetts till att efterträda Ari Leinonen som VD för företaget. Denna utveckling representerar ett betydande steg i företagets strävan att expanderar sina ambitioner och stärka sin inriktning på innovation, hållbarhet och digital transformation inom arkitekturen.

Philipson har en lång och produktiv historik inom Gatun Arkitekter, där han har varit anställd sedan 2006. Genom åren har han klättrat i graderna inom företaget till att bli partner 2013 och nyligen vice VD. Under sin tid på Gatun har Philipson lett flera prestigefyllda projekt, däribland uppmärksammade kontorsbyggen som Kista NOD och Sthlm 04 samt stadsutvecklingsprojekt som Slakthusområdet och Sickla Wood City.

Fokus på framtid och hållbarhet

I sin nya roll har Philipson uttryckt en stor entusiasm över att föra Gatun Arkitekter genom en tid av transformation. Han betonade särskilt vikten av att adoptera ny teknik och hållbara byggmetoder för att ligga i framkant inom sektorn. ”Vi på Gatun ska vara delaktiga i att driva en attraktiv omställning av byggsektorn, genom att bygga smart och cirkulärt för framtiden”, sade Philipson.

Den avgående VD:n, Ari Leinonen, som har lett företaget sedan 2010, kommer att fortsätta att arbeta inom Gatun, där han kommer att fokusera på ledning och utveckling av större kunduppdrag. Denna förändring i ledarskapet signalerar en ny era för Gatun Arkitekter, med förnyat fokus på innovation och hållbar utveckling inom arkitekturen.

Med denna nyhet speglar Gatun Arkitekter sin ambition att inte bara förvalta utan också förnya sitt engagemang för att skapa värde för både kunder och samhälle genom arkitektur som präglas av estetik, funktion, och en hållbar framtid.

Läs även: Wisdome Stockholm Vinner Kasper Salin-priset

Annons

Zmarta
WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner