Avbrutet kontrakt för Karlgårdsbron i Skellefteå

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-10
KarlgårdsbronKarlgårdsbron

Annons

verktygsproffsen

Kontrakt för Karlgårdsbron avbrutet

Skellefteå kommun och Kauno Tiltai Sverige AB i oenighet

Den 10 april 2024 gick Skellefteå kommun ut med ett pressmeddelande där de bekräftade att Kauno Tiltai Sverige AB har avbrutit sitt kontrakt gällande bygget av Karlgårdsbron. Detta besked kom efter att entreprenören tidigare pausat arbetet den 11 mars, vilket de sedan inte återupptagit.

Från kommunens sida har det meddelats att entreprenörens krav som ledde till arbetsstoppet saknar giltig grund. Resultatet är att parterna inte har kunnat komma överens om hur projektet ska fortskrida, vilket har resulterat i att Kauno Tiltai valt att bryta avtalet helt.

Thérese Bäckström Zidoli, projektchef vid Skellefteå kommun, uttrycker sin besvikelse över situationen och beskriver Kauno Tiltais beslut att utan grund avbryta avtalet som beklagligt. Kommunen förbereder sig nu för att göra en ny upphandling för att kunna slutföra bygget av Karlgårdsbron. Samtidigt kommer kommunen även att försöka kräva skadestånd av Kauno Tiltai Sverige AB för det arbete som lämnats ofullständigt.

För mer information om situationen och kommande steg kan intresserade läsa det officiella pressmeddelandet från Skellefteå kommun.


Läs även: Tankbeläggning förbättrar vägarna runt Göteborg

Annons

skånska byggvaror
WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner