Tankbeläggning förbättrar vägarna runt Göteborg

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-10
Tankbeläggning i GöteborgTankbeläggning i Göteborg

Svevia uppgraderar vägar runt Göteborg

I ett initiativ som syftar till att förbättra vägarna med lägre trafikbelastning runt Göteborg, har Trafikverket gett Svevia uppdraget att åtgärda vägytan på flera sträckor inom distriktet. Projektet fokuserar på att ge dessa vägar, antingen en hel eller delvis ny ytbeläggning, för att förbättra säkerhet och tillgänglighet för de som använder dem.

Effektiv metod för vägförbättring

Metoden som kommer att användas heter tankbeläggning. Tankbeläggning är en process där sten och bindemedel blandas direkt ute på vägsträckan, vilket kan användas för att justera ojämnheter, förnya slitytan eller lägga en helt ny beläggning på en grusväg. Denna metod är inte bara energieffektiv utan bidrar också till mindre miljöbelastande transporter, vilket gör den till ett kostnadseffektivt alternativ för att uppnå en långsiktigt hållbar infrastruktur.

Projektets omfattning och kostnad

Kontraktet i Göteborg omfattar totalt 200 000 kvadratmeter med en uppskattad kostnad på cirka sex miljoner kronor. Utöver Göteborg kommer Svevia att genomföra liknande åtgärder för vägförbättring i andra delar av Sverige, inklusive Norrbotten, Västerbotten, Värmland, Jönköping och Kalmar.

För mer information, besök pressmeddelandet.

Läs även: Titel: Innovativa satsningar på Nordbygg med Säker Vatten

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner