Nytt Sjukhus i Kiruna för Framtidens Vårdbehov

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-11
Kiruna's Future Hospital SiteTuolluvaaratornen Foto: Helleborus / CC BY-SA 3.0

Annons

mekonomen

 

Klartecken från Kiruna för nytt sjukhus

Kiruna kommun har gett Region Norrbotten grönt ljus att fortsätta planeringen för ett nytt sjukhus i området vid Tuolluvaaratornen. Detta besked kommer efter en tid av intensiva diskussioner och utgör ett viktigt steg i processen att ersätta det nuvarande sjukhuset som påverkas av LKAB:s gruvbrytning.

Om sjukhusprojektet

Det nya sjukhuset är tänkt att möta framtida vårdbehov och ska utformas med stor flexibilitet. Dessutom ska det innehålla både hälsocentral och folktandvård. LKAB står för finansieringen av det nya sjukhuset enligt ett avtal med Region Norrbotten, där det fastslås att Norrbottens skattebetalare inte ska belastas med kostnaderna.

Framtida beredskap och bostadsbehov

Med tanke på Sveriges NATO-medlemskap och det strategiska läget i Kiruna, betonas vikten av att det nya sjukhuset också kan möta framtida beredskapskrav. Utöver sjukhusbyggnaden understryks även behovet av att skapa tillhörande bostäder för att säkra kompetensförsörjningen. Region Norrbotten och Kiruna kommun arbetar nu tillsammans för att realisera detta viktiga infrastrukturprojekt för regionens framtida vårdbehov.

För mer information om projektet, läs hela pressmeddelandet.


Läs även: Totalentreprenad för utbyggnad av Hällaryd skola och förskola

Annons

servicefinder hantverkare
WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner