Nya bostadsprojekt i Tullstorp trots byggkris

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-16
Bild på det nya bostadsområdet i Tullstorp.Exempel på ett av Myresjöhus hus som kan byggas i Tullstorp.

OBOS planerar nya bostäder i Malmö trots byggkris

Trots den rådande byggkrisen i Sverige, tar OBOS beslutet att satsa på nya bostadsprojekt i Malmö. Det rör sig om 14 villatomter och 29 radhus i Tullstorp, ett område nära Gyllins Trädgård. Beroende på godkännandeprocessen kan preliminär byggstart ske redan till hösten 2024.

Stor efterfrågan på bostäder

Med över 550 000 medlemmar i Norge och Sverige fokuserar OBOS på långsiktig tillväxt och ser ett fortsatt behov av nya bostäder. Tullstorp, som redan är hem för flera av OBOS tidigare projekt, är framför allt attraktivt för småbarnsfamiljer och de som söker närheten till natur samtidigt som de vill ha tillgång till stadens utbud.

Miljöfokus och säljstart

Projektet inbegriper miljömärkta radhus certifierade av Svanen, vilket innebär låg energianvändning och god inomhusmiljö. Med ett redan stort intresse för området hoppas man på säljstart under sommarens lopp och byggstart under hösten 2024. OBOS fokuserar också på att inkludera villor under varumärket Myresjöhus i detta projekt.

För ytterligare information om de planerade projekten, läs det fullständiga pressmeddelandet här.


Läs även: Radhus i Nynäshamn – Moderna Bostäder i Centrala Läget

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner