Effektiva tips för trallrengöring hemma

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-22
Ren trall i trädgårdenTa hand om trätrallen så håller den längre. Fotograf: Per Bergkvist

Annons

Beijer

Effektiva tips för att rengöra trallen

Våren är här och med den kommer dags att städa upp utomhus. Ett område som ofta behöver extra uppmärksamhet är trädäcket eller trallen. Svenskt Trä, en branschorganisation, delar med sig av värdefulla tips för att effektivt rengöra din trall utan att orsaka onödig slitage.

Steg för steg: Så rengör du din trall

För den grundläggande rengöringen rekommenderar Svenskt Trä att man börjar med såpavatten eller vatten blandat med lut. Det finns även särskilda rengöringsmedel speciellt framtaget för trallrengöring. För den som har låtit tiden gå för långt och står inför en mer ihållande smuts, kan högtryckstvätt vara en lösning. Det är dock viktigt att inte använda för högt tryck då det kan skada trallens yta.

Efter rengöring är det viktigt att låta trallen torka ordentligt, och därefter behandla med träolja eller lasyr för att skydda träet och förlänga dess livslängd. Svårigheten ligger i att hitta rätt tidpunkt för oljebehandlingen då virket ska vara torrt men inte för torrt.

Johan Fröbel, chef teknik och handel på Svenskt Trä, understryker att regelbunden underhållsrengöring flera gånger per säsong minskar risken för att smuts och alger sätter sig. Han påpekar också att användning av högtryckstvätt kräver försiktighet för att inte skada trallens yta.

För mer detaljerade tips och råd om hur du kan underhålla din trall på bästa sätt, besök byggbeskrivningar.se.

Genom att följa dessa enkla men effektiva tips kan du njuta av en ren och välskött trall under många år framöver.

Läs även: Virkespriser prisökning

Annons

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner