Solna strand: Levande och grön stadsdel

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-23
Bild av Solna strandSolna Strand Flygfoto Foto: Lundbergs Fastigheter

Solna strand omvandlas till levande stadsdel

Solna strand, ett område med ett privilegierat läge vid Mälarens vatten och goda kommunikationer, står inför en stor förvandling. En avsiktsförklaring har tecknats mellan Solna stad och en sammanslutning av fastighetsägare, däribland Lundbergs Fastigheter, Humlegården, Vasakronan och Fabege, som alla är verksamma i området. Målet är att omvandla Solna strand till en levande och grön stadsdel.

Enad vision för en grön framtid

Det gemensamma projektet strävar efter att göra Solna strand till ett dynamiskt och attraktivt område för både invånare och besökare. För att förverkliga denna vision förbättras nu bland annat entrén till området från tunnelbanan och strandpromenaden ska gå under en omgestaltning.

Samarbetet formaliserades genom bildandet av Solna strands fastighetsägarforum, en plattform där samtliga fastighetsägare i området samverkar med Solna stad. Henrik Aldebo, teknisk förvaltare på Lundbergs Fastigheter och representant i forumet, uttrycker stor entusiasm över avsiktsförklaringens undertecknande och det fortsatta samarbetet med staden och andra fastighetsägare.

För mer detaljerad information, besök Solna stads fullständiga pressmeddelande.


Läs även: Titel: Hållbar utveckling med Öresundsmetron

Annons

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner