Unik gjutning av Styrmansbron i Malmö

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-24
Styrmansbron i Malmö, The red concrete bridge over Södra Varvsbassängen.Styrmansbron flygbild Foto: Björn Forsberg

Annons

vida XL

 

Styrmansbron i Malmö får unik röd färg i gjutning

Den sista helgen i april får Malmö en ny, iögonfallande attraktion när Styrmansbron över Södra Varvsbassängen gjuts med 1150 kubikmeter rödfärgad betong. Denna händelse markerar en viktig milstolpe i omvandlingen från historiska industrier till den nya stadsdelen Varvsstaden, en del av Malmös stadskärna.

En bro som binder samman

Projektledaren Jens Larsen från Malmö stad, fastighets- och gatukontoret, betonar bron som en avgörande förbindelse mellan centrala Malmö och Västra Hamnen, vilket skapar en snabbare och mer direkt passage för invånare och besökare.

En levande berättelse om konstruktion

Allmänheten inbjuds att bevittna denna unika händelse från kajerna kring Södra Varvsbassängen, där man kan få en första titt på denna tekniska bedrift. Representanter från Malmö stad och PEAB kommer att vara tillgängliga för att besvara frågor och dela med sig av insikter om projektet.

Hela processen med att gjuta bron kommer att ge en fascinerande inblick i modern brokonstruktion, där teknik och design går hand i hand för att skapa infrastruktur som är både funktionell och visuellt tilltalande.

Eventinformation:

Plats: Styrmansgatan, Malmö
Datum: Lördag den 27 april, kl. 11:00 – 12:00

För mer information om detta spännande projekt, besök den officiella pressmeddelandet från Malmö stad.


Läs även: Hållbart belysning i Malmö

Annons

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner