NCC bygger 219 nya hyresrätter i Skellefteå

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-30
Bild av nya hyresrätter i SkellefteåSkellefteå kommun Bild: Jonas Westling / Unsplash

Annons

 

NCC bygger 219 nya hyresrätter i Skellefteå

NCC har ingått ett avtal om att bygga 219 hyreslägenheter för Skebo på Anderstorpsgården i centrala Skellefteå, enligt ett pressmeddelande. Projektet, som omfattar en totalentreprenad med ett ordervärde på cirka 320 miljoner kronor, markerar ett betydande steg i Skebos historik och Skellefteås fortsatta tillväxt.

Stärker bostadsutbudet i snabbväxande Skellefteå

I takt med att Skellefteå växer, ökar även efterfrågan på centralt belägna bostäder. De nya hyresrätterna som planeras stå klara för inflyttning vid årsskiftet 2026/27, spänner över olika storlekar och inkluderar punkt-, lamell- och radhus. Byggstarten är schemalagd till hösten 2024 efter en inledande projekteringsfas under våren samma år.

Om projektet säger Helena Markgren, VD för Skebo: ”Det känns riktigt bra att vi snart kan addera nya lägenheter i ett centralt läge, vilket blir ett av de största projekten i Skebos historia.”

Med detta nya projekt bidrar NCC inte bara till ökad tillgänglighet till bostäder i området, utan även till den fortsatta utvecklingen av Skellefteå som en av Sveriges snabbast växande städer.

Betydande samarbete för framtida utveckling

I ljuset av projektet uttalade sig Niklas Sparw, affärsområdeschef på NCC Building Sverige, om betydelsen av samarbete för stadsutvecklingen: ”Vi har sedan tidigare genomfört flera lyckade byggprojekt på uppdrag av Skebo. Med de nya hyresrätterna på Anderstorpsgården får NCC fortsätta bidra till att öka bostadsutbudet i staden.”

Affären är planerad att orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden under det andra kvartalet 2024, vilket ytterligare bekräftar NCC:s engagemang i regionens utveckling.


Läs även: Nya Hyreslägenheter i Selma stad

Annons

hemstädning
WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner