Nytt bostadsprojekt i Aspudden: 190 lägenheter planeras av OBOS och Resona

avsvenskbyggmarknad.se

2024-05-02
Sothönan Aspudden, Obos och Resona utveckla projektetDe nya kvarteren i mitten av bilden, formade som hästskor, byggs precis intill tunnelbanestationen och smälter in i Aspuddens befintliga bostadsområde. Illustration: DinellJohansson

Godkänd detaljplan i Aspudden banar väg för nybyggnation

Stockholm stad har nyligen godkänt detaljplanen för kvarteret Sothönan i Aspudden, en beslut som möjliggör byggandet av två nya kvarter. Bostadsutvecklarna OBOS och Resona har tagit ett stort steg framåt i samarbetet för att förse Stockholm med fler hållbara bostäder. Med stadens godkännande intensifieras nu planeringen inför säljstart i början av 2025 och produktionsstart under 2026.

Annons

verktygsproffsen

En vision om hållbarhet och gemenskap

Projektet siktar på att bygga ca 190 nya lägenheter i flerfamiljshus vid Aspuddens tunnelbanestation. Designen av bostäderna och de omgivande områdena prioriterar låg klimatpåverkan och hög livskvalitet. De välkomnande innergårdarna och verksamheter i bottenplanen är tänkta att skapa värde för hela stadsdelen. Ett speciellt fokus ligger på att bevara den gamla eken, som blir en central del av det nya torget.

Strategiskt partnerskap för framtidens bostäder

OBOS och Resona har utvecklat en strategisk allians för detta projekt, där OBOS nyligen förvärvade halva projektandelen från The Other Group. Detta förvärv baseras på ett underliggande fastighetsvärde på 18 000 kronor per kvadratmeter för bostäder och 4 000 kronor per kvadratmeter för lokaler. Projektets design och layout kommer att spegla områdets unika karaktär och bidra till Aspuddens charm och småstadskänsla.

Annons

OBOS Deläga – ett innovativt koncept för förstagångsköpare

En av de mest innovativa aspekterna av detta projekt är introduktionen av OBOS Deläga, ett program som gör det möjligt för köpare att äga minst halva sin bostad medan OBOS äger resten. Detta koncept är designat för att sänka ekonomiska trösklar, vilket kan vara särskilt attraktivt för förstagångsköpare eller de som behöver köpa större bostäder men saknar möjlighet att dela köpet med någon.

Framtidssäkring genom fortsatta investeringar

Trots byggbranschens utmaningar fortsätter OBOS att investera i framtida bostadsprojekt för att möta medlemmarnas och kundernas behov. Med detta nya projekt i Aspudden stärker de sin position på den Stockholmska bostadsmarknaden och bidrar till en hållbar utveckling av huvudstaden. Projektet väntas inte bara förbättra bostadssituationen utan också höja standarden för arkitektonisk och miljömässig kvalitet i regionen.

Läs också: Bostadsbrist i Stockholm

Annons

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner